تاریخچه باربری و حمل بار
تاریخچه باربری
در زمان قدیم انسان برای اینکه بتواند حمل و نقل را به روش راحتتری به انجام برساند، چرخ را اختراع کرد و حیوانات مختلفی را برای حمل و نقل و باربری به کار بست. با توجه به این شرایط به مرور زمان حمل و نقل به روشهای گوناگونی انجام شد.
اولین شیوه حمل و نقل
اولین شیوه حمل و نقلی که در جهان مورد استفاده قرار گرفت، حمل و نقل جاده ای بود که به وسیله حیوانات انجام می شد. با گذشت زمان مردم از ارابه های بزرگ برای حمل و نقل های زمینی خود استفاده کردند و این روش مرسوم شد. با گذشت زمان و همچنین رونق گرفتن موضوع تجارت در سراسر دنیا، حمل و نقل دریایی شروع به کار کرد.
حمل و نقل دریایی
اوایل از کشتی های بادبانی برای حمل و نقل دریایی استفاده می شد، اما به مرور زمان و با اختراع نیروی بخار و همچنین به کمک ذغال سنگ، کشتی های بخار ساخته شدند و مورد استفاده قرار گرفتند. بعدها نیز با استفاده از همین نیروی بخار و ذغال سنگ، حمل و نقل ریلی کار خود را آغاز کرد. با پیدا شدن سوخت های فسیلی، کشتی های گوناگون با سوخت گازوئیل و همچنین موتورهای دیزلی مورد استفاده واقع شدند. پس از آن نیز هواپیماها، بالن و دیگر وسایل برای حمل و نقل در امور نظامی، مسافرتی، تجاری و سایر موارد از آن دست، به کار گرفته شدند.
تاریخچه حمل و نقل در ایران
جالب است بدانید که ایرانیان 700 سال قبل از میلاد مسیح در زمینه ساخت شناور و دریانوردی فعالیت داشتند و همین موضوع سبب شد تا ایرانیان قرن ها حاکمیت دریاهای اطراف را داشته باشند. موقعیت جغرافیایی، تمدن ایرانیان و رابطه خوب ایرانیان به مصر و ملتهای خاورمیانه سبب شد که حمل و نقل زمینی و دریایی از همان دوران در ایران رونق بیشتری پیدا کند. قبل از آن حمل و نقل جادهای به طور شهر به شهر در کشورمان به انجام میرسید.
حمل و نقل در دوره اشکانیان
با گذشت زمان در دوره حکومت اشکانیان، حمل و نقل و سیستمهای باربری شکل جدیتری به خود گرفت و در واقع گستردهتر از گذشته شد. در دوره ساسانیان موضوع تجارت و حمل و نقل تا جایی پیشرفت داشت که حمل و نقل و همچنین تجارتهای بینالمللی، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار شد. در زمان ساسانیان بود که حمل و نقل و تجارت میان ایران و کشورهای اروپایی و آفریقایی شروع شد.
قرون 18 و 19
در جریان قرن 18 و 19، تغییراتی که از طریق کامل شدن فنی وسایل نقلیه به وجود آمد، انگیزههای بسیار زیادی را در زمینه تغییرات بنیادی نظامهای حمل و نقل ایجاد کرد. با توجه به این مسأله، سرعت و همچنین کارایی خدمات حمل و نقل و جابجایی افزایش بسیار زیادی پیدا کرد.
تحولات باربری در دوران قاجار
حمل و نقل و باربری با کامیون در بین شهر های داخل کشور در زمان قاجار از اهمیت بسزایی برخوردار بود. به طوری که رانندگی کامیون از جمله شغل های محبوبی بود که جوانان آرزو داشتند تا وارد این حرفه شوند. اما این شغل هم مانند بسیاری از شغل های نوین در زمان خود مشکلاتی را نیز داشت. که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کامیون ها آنچنان قدرت کافی برای باربری را دارا نبودند.
- سرعت کامیون باربری بسیار پایین بود.
- راه ها و جاده ها نیز مهندسی شده و استاندارد نبودند.
نخستین ساختار سازمانی حمل و نقل
فرمان اميركبير در سال 1277 شمسی براي ايجاد بحريه نظامي، سرآغاز سازماندهي حمل و نقل كشور بوده است. با بررسي سوابق تاريخي مشخص مي شود كه نخستين بار در سال 1285 شمسی اداره طرق و شوارع تاسيس گرديده است ، كه از آن مي توان به عنوان نخستين ساختار سازماني بخش حمل و نقل در كشور نام برد .
جنگ جهانی دوم و تحولات باربری
(جنگ جهانی دوم در ۱۰ شهریور سال ۱۳۱۸ شمسی آغاز شد.)
یک شرکت انگلیسی به نام UKCC، عامل اصلی تحولات صنعت باربری ایران در زمان جنگ جهانی دوم بود. ده ها نفر با ملیت های ایرانی و انگلیسی که به نوعی با زبان انگلیسی آشنایی داشتند، زیر نظر این مجموعه کار می کردند.
آغاز تحویل در حمل و نقل زمینی
این حمل و نقل بزرگ اثر بسیار خوب و مثبتی بر حمل و نقل زمینی کشورمان گذاشت. اول این که تعداد رانندگان کامیون ها زیاد شدند و دوم این که پس از خروج متفقین از ایران ، تعداد زیادی کامیون باری مخصوصا کامیون های ساختِ کارخانه ماک آمریکا، که تازه به مصرف گازوئیل مجهز شده بود، از طریق مزایده به ایرانیان فروخته شد.
ماک جنگی
این کامیون های دست دوم که به نام ماک جنگی مشهور بودند با قیمت بسیار خوب و نازل به ایران فروخته شد و اولین کسانی که از این نوع کامیون ها استقبال کردند برادران آشوری ما بودند که هر کدام دو یا سه و یا پنج دستگاه ، بنا به وضع مالی خودشان، خریدند.
بعد از جنگ جهانی دوم و تحولات حمل بار در ایران
رویدادهای پایان جنگ جهانی دوم
پس از جنگ جهانی دوم با همت ایرانیان ماک های تجاری در حمل و نقل ایران رونق گرفت . این کامیون ها در کار حمل و نقل حرف اول را می زدند. ماک های جنگی خدمات بسیار ارزنده ای در کار حمل و نقل کشورمان انجام دادند. از آن زمان به بعد می توان گفت کار کامیون داری منطقه ای و استانی شد. برای مثال از کشورهای اروپا و روسیه و خاور دور با قطار به جلفا بار می رسید ، که از اتحاد جماهیر شوروی هم میگذشت، و به همین دلیل آذربایجانیها به علت نزدیکی به جلفا از دیگر استان ها پیشی گرفتند .
باربری و حمل بار در دوران پس از انقلاب
پس از انقلاب اسلامی ایران، به طوری که شایع بود اقساط بدهی بانکی پرداخت نشد و شرکت و کامیون ها مصادره شد و تماماً از طرف دولت به شرکت IRISIL که شرکت بین المللی حمل و نقل جمهوری اسلامی ایران بود تعلق گرفت .
بعد از انقلاب اسلامی ایران، وضع در مراکز بارگیری فرق کرد . اکنون صاحب بار به مرکز پایانه های مبداء بارگیری رجوع می کند و تعداد کامیون جهت حمل بارهای خود و مقصد و نوع کالا را اعلام و درخواست وسیله حمل می نماید . در آن جا اعلام بار می شود ، رانندگان داوطلب آمادگی خود را با شرایط گفته شده اعلام می کنند و بار تُجار بدون وقفه حمل می شود .
امروزه در ایران وزارت راه و ترابری شامل چهار بخش عمده بوده و عهده دارد مدیریت بر حمل و نقل کشور است. این چهار بخش به شرح زیر هستند:
· معاونت حمل و نقل جاده ای
· شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران
· هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران
· سازمان بنادر و کشتیرانی
هوشمندسازی حمل بار و باربری
در عصر ارتباطات و با گسترش تکنولوژی های ارتباط از راه دور نیاز به دانستن اطلاعات حمل و نقل بار بیشتر از پیش مشاهده می شود. این اطلاعات علاوه بر اینکه باعث افزایش ایمنی برای وسیله حمل بار می گردد، ایجاد یک نظم کلی در شبکه راه ها و به خصوص شبکه ترانزیتی و باربری می گردد.
برای مدیریت یک سیستم، نیاز به داده ها و اطلاعات خام می باشد که با پردازش آن داده ها بتوان نسبت به موضوع تصمیم صحیح گرفت.
به منظور مدیریت و بررسی چگونگی توزیع در شبکه حمل و نقل و باربری، سه المان مهم و اساسی نیاز است که عبارتند از:
1- وسایل نقلیه هوشمند باربری
2- زیرساخت های هوشمند باربری
3- باربری هوشمند یا باربری آنلاین
با داشتن هر سه المان فوق، مثلث هوشمندسازی کامل می گردد.
شرکت های باربری تهران مانند شرکت کامل بار تمام تلاش خود را در جهت رفع نیازهای باربری شهروندان برای حمل، جابه جایی و اسباب کشی و چیدن بار در محل جدید، بر عهده می گیرند.
باربری تهران به شهرستان
حمل بار تهران به شهرستان
شماره تماس باربری تهران به شهرستان
0912 – 005 – 8714
0910 – 549 – 4481
0910 – 549 – 4482
کامل بار
سوالتان را بپرسید
برای پرسیدن هر گونه سوال و یا مشاوره رایگان در زمینه چگونگی حمل بار و بسته بندی و ماشین مورد نیازتان می توانید از طریق لینک پرسش و پاسخ با کارشناسان ما در میان گذاشته و تا راهنمایی های لازم انجام گیرد
*با کامل بار، خدمتی فراتر از یک تعهد را تجربه کنید*