انتخاب ماشین حمل بار
اتوبار – باربری
امروزه تنوع زیادی در صنف ماشینهای باربری رویت میشود. برخلاف دوران پیش که تنها تعداد محدود و مشابهی وسیله برای جابجایی و حمل بار وجود داشت، امروزه این بخش چنان رونقی داشته است که بسیاری از ما حتی با نام و کاربری بسیاری از این ماشینهای باربری نیمه سنگین و ماشینهای باربری سنگین آشنایی جامعی نداریم. کامل بار در این مقاله سعی دارد که شما را تا حد زیادی با انواع ماشین باربری آشنا نماید.
انتخاب مناسب
ماشین های حمل بار، برحسب نوع و کارایی آنها در دستههای اختصاصی قرار میگیرند. این دستهها علاوه بر توجه به اُبُهت و اندازه و سنگینی هر ماشین که الحق هم قابل احترام هستند!، به لحاظ کاربردی که در هر زمینه دارند، تفکیک میگردند. مسلما کاربرد انواع ماشین های اسباب کشی بسته به انواع بار و مسیرهای پیش رو تعیین خواهد شد.
ساده ترین ها
سادهترین نوع ماشین جابجایی بار، همان ماشین های حمل باریست که در پروسه اسباب کشی منزل در تهران و سایر شهرستانها استفاده میگردد. باربری در تهران و همه شهرهای دیگر در ساعاتی مشخص و معمولا تایم 9 صبح تا 18 عصر انجام خواهد شد و معمولا برای هر بار، بازه زمانی 3 ساعته تعیین میگردد و چنانچه شما در انتخاب باربری مطمئن نهایت دقت و کوشش را داشته باشید (اشارهای مختصر به انجام هماهنگی با اتوبار کامل بار دارد)، میتوانید با خیالی آسوده از راندمان کاری و سرعت کارگران حمل بار، بارچین، راننده و … در همان تایم تعیین شده اسباب کشی نموده و نگران افزایش ساعت جابجایی و هزینههای متاثر از آن نیز نباشید.
انواع ماشین باربری
در این بخش جذاب با ماشین های باربری و شباهتها و تفاوتهای آنها در ارائه خدمات آشنا خواهیم شد.
همانطور که در جریان هستید هر “بار”، ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد. برای مثال در سادهترین و رایجترین نوع جابجایی یعنی اسباب کشی منزل، عوامل متعددی، متنوع خواهند بود! از نحوه بسته بندی لوازم و انواع وسیله منزل یا محل کار گرفته، تا راهپلههای باریک و پهن که در روند حمل بار بسیار موثر خواهند بود و یا مسیر جابجایی از مبدا به مقصد و حتی ساعت جابجایی بار! اغلب ماشین حمل بار نیز بر اساس نوع وسایل و مسیر شما تعیین خواهد شد.
وانت (اتاق دار و بدون اتاق) – وانت پراید – وانت پیکان – نیسان (که اغلب این وسایل نقلیه برای حمل خرده بار و یا بار خاصی نظیر مبل، کمد، میز … استفاده میگردد)
این گروه از ماشینها، جزء ماشین های سبک باربری محسوب شده و معمولا میتوانید با یک نفر بارچین و یا کارگر حمل بار، بهترین حمل اثاثیه را با این ماشینها تجربه نمایید. معمولا در جابجایی بارهای سنگین صنعتی یا فلزی – شیمیایی – آهنی و … (مانند میلگرد)، گزینه نیسان مناسبترین گزینهای است که صاحبان این مشاغل میتوانند انتخاب و جهت انتقال بار خود استفاده نمایند.
سایر ماشین های باربری همانند وانت، وانت پراید، وانت پیکان نیز کامل معرف حضورتون هستند بنابراین از این موارد با ذکر جملهای گذر خواهیم نمود: (آرزوی وانت: بزرگ بشم نیسان میشم!)
ماشین های نیمه سنگین باربری
خاور روباز، خاور مسقف، کامیونت، کامیون، ماشین باربری ایسوزو مسقف، ماشین باربری ایسوزو روباز، ماشین باربری هیوندا همه از ماشینهای نیمه سنگینی هستند که هریک ویژگیها و مزیتهای منحصر به فرد خود را دارند. شاید بزرگترین ایراد یا مشکل برای بسیاری از ما در شباهت بیش از حد (از لحاظ ظاهر و اندازه و حتی کارایی) بین بعضی از این ماشینها با یگدیگر میباشد. نویسنده این مطلب معتقد است که تنها دارندگان و یا رانندگان این ماشینها میتوانند متوجه تفاوتها و خصوصیات درست و دقیق آنها شوند و تا زمانی که بطور جدی و حرفهای پا در این دنیای پیچیده نگذاریم، نخواهیم فهمید که چی به چیه دقیق! احتمالا ایشون هوای جاده و میل سفر داره!!! (سبقت میگیری بگیر ولی دیگه قیافه نگیر!)
خاور مسقف یا روباز
از انواع خاور میتوان به خاور 608، خاور 808 و خاور 813 اشاره نمود. اولین خاور در قرن 20 توسط شرکت مرسدس بنز رونمایی شد که بعدها ادامه مونتاژ و فروش این خاور توسط “گروه صنعتی خاور” (بعدها با نام ایران خودرو دیزل فعالیت نمود) در ایران انجام گرفت. یکی دیگر از انواع خاور که به مدل خاور 608 اختصاص دارد، خاور بنز 608 است. این خاور طرفداران بسیاری در بین سایر خاورها دارد. این خاور 4 تنی قابلیت جایجایی 6 تن بار را دارد. ریشه خاور در تولید کامیون مرسدس بنز در سال 1965 میلادی است که با نام ال پی 608 (عامیانه آن کامیون مکعبی بوده است) وارد بازار شد و پس از ورود به ایران آن را با نام خاور 608 شناخته و خطاب کردند و ماشین اصلی در حمل بار به حساب میآمد.
کامیون
در سال 1959 میلادی شرکت مرسدس بنز برای نخستین بار از یک ماشین نیمه سنگینی- سنگین رونمایی نمود که پس از ورود به ایران از این ماشین علاوه بر حمل و نقل کالا، در زمینه آتش نشانی نیز استفاده شد. کامیون، خود به تنهایی به انواع زیادی تقسیمبندی میشود که از آنها نیز (در ادامه) به خودی خود یاد خواهیم نمود!
اتاق دار | لبه دار | تیغه دار | کفی | سقف دار | یخچال دار |
تانکر (باری مخزنی) | بونکر | مخلوط کن (میکسر) | کمپرسی | کامیونت | کشنده |
کامیونت
یکی از انواع کامیون، کامیونت میباشد. معمولا راننده این نوع ماشین باید دارای صلاحیت و گواهینامه بالای ده تن را داشته باشد. کامیونت در 2 نوع متفاوت در بازار ارائه گردیده است: 1. خاور 2. خودرو ون باری
خاور کامیونت
خاور کامیونت وسیلهای است که در آن اتاق راننده و سرنشین بصورت جداگانه از از اتاق بار اما هردو بر روی یک شاسی سوار هستند و مجموع وزن خود کامیونت و بار آن نباید بیش از 6 تن شود.
خودرو ون باری کامیونت
این وسیله نیز از لحاظ قرار گرفتن اتاق راننده و اتاق بار مشابهت دارند و تنها تفاوت در ظرفیت ماشین برای حمل بار میباشد. وزن نهایی خودرو ون باری کامیونت و بار آن باید بین 3.5 تا نهایتا 5 تن (کمتر از 5 تن توضیه شده است) باشد.
ماشین باربری ایسوزو (ایسوز)
مجموعه ایسوزو، یکی از معتبرترین برندهای ارائه دهنده انواع ماشینهای ایسوزو باری و غیرباری و موتورهای دیزلی است و موفقیتهای چشمگیری در فعالیتهای مرتبط به باربری اکتساب نموده است. این شرکت موفق ژاپنی یکی از بهترین و ظریفترین طراحیها را در زمینه تولید ماشینهای باری خود داشته است و علیرغم ظاهر فریبنده و کوچکشان، بسیار جادار هستند و به دلیل عملکرد بالای آنها، همچنین قدرت موتور بی رقیبشان در اروپا، به راحتی توانایی حمل بارهای سنگین را نیز دارند. ناگفته نماند که قطعات این سری ماشینهای نیمه سنگین به راحتی قابل دسترسی است. از مهمترین ماشینهای باربری ایسوزو میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کامیونت ایسوزو 5 تن
- کامیونت ایسوزو 6 تن (ایسوزو باری 6 تن)
- کامیونت ایسوزو 8 تن (ایسوزو باری 8 تن)
- کامیون باری 18 تن
ماشین باربری هیوندا
ماشینهای باربری هیوندا توسط شرکت هیوندا موتور، متعلق به کره جنوبی (سئول) خلق شده است. یکی از زیر مجموعههای این شرکت بزرگ که جزء چهارمین شرکت ماشینهای سنگین جهان است، کیا موتور میباشد که اغلب نام این برند را شنیده و یا با تولیدات مربوطه آشنایی داریم. این مجموعه مینیبوس و کامیونتهایی را عرضه نموده است که در حال حاضر از ماشین های باربری آن میتوان به:
- کامیونت 6 تن (5 تن و 700 کیلوگرم)
- کامیونت 8 تن ( 7 تن و 500 کیلوگرم) اشاره نمود.
فینال
ماشین های سنگین باربری
از آخرین گروه ماشین های باربری، ماشین های سنگین هستند که این گروه را میتوان به عنوان غول مرحله نهایی خطاب نمود! تصور بفرمایید که در تاریکی شب همانطور که پشت فرمون نشستهاید و منتظر هستید که چراغ راهنمایی-رانندگی سبز شود و غرق در تفکرات خاص خود میباشید، متوجه سایه سنگین و خشن و بسیار بزرگ جسمی پر سروصدا در کنار اتومبیل خود میشوید و زمانی که روی برمیگردانید تا سر از کارش دربیاورید با یک عدد لاستیک به اندازه کل ماشینتان (حتی بزرگتر) روبرو میشوید. آن لحظه فراموش نشدنی خواهد بود! در آن لحظه کمتر کسی است که با دیدن ناگهانی این صحنه، خود و اتومبیل عزیزش را در معرض آسیب توسط آن چرخهای بزرگ تصور نکند! (دور از جون!)
اگزوز!
پس از عبور از خیالبافیهای تلخ احتمالا تلاشی برای دیدن راننده (که او هم اصلا در دیدرس شما نخواهد بود) خواهید داشت که مطمئن شوید شما و ماشین شما را دیده باشد (درشت بینی متضاد ریزبینی!) تمامی اینها، خوشبینانهترین تصوراتی است که تنها در اثر عدم رخداد حادثهای نظیر ورود کل دود آن ماشین غول پیکر توسط اگزوز کهنهاش به داخل ماشین در حالت باز بودن پنجره (سکانسی از فیلم “مهمان مامان”) – یا – روشن بودن کولر در هنگام شروع حرکتش میتوانیم داشته باشیم!
بگذریم!
انواع ماشینهای سنگین
از انواع ماشین سنگین میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کامیون کشنده فاو (تک محور – دو(جفت) محور) – کامیون کمپرسی فاو – تریلی تانکر فاو
- تریلر چادری سه محور (دارای اتاقک و چادر مقاوم در برابر پارگی- پوشش کف: چوب چندلایه- جهت حمل بارهای خاص و نیازمند مراقبت)
- تریلی کفی (قسمت باری بدون بدنه و سقف – حمل مصالح و متریال ساختمان، تیرآهن و حتی خانه)
- تریلی ترانزیت (دارای اتاق با بدنه و سقف ضد آب و ضد ضربه – جهت حمل بارهای حساستر)
- تریلی بغل بازشو (در این نوع تریلی دیوار کناری همانند در باز میشود و در بارگیریهایی همچون تنه درخت و … که بار طول زیادی داشته باشد، بسیار مناسب است)
- تریلی یخچالی (این تریلیها دارای سیستم تهویه مطبوع هوا و سردخانه هستند – جهت حمل بارهایی نظیر ماهی، گوشت، مرغ و … که بصورت منجمد و فاسد شدنی هستند)
- تریلی لبه دار (دارای پنلهای چوبی در انتها و اطراف با دیوارههایی به ارتفاع 80 سانتیمتر – مناسب بارهای بدون بستهبندی نظیر سیمان، شن، گچ و …)
- تریلی کمپرسی (اتاقک این تریلیها توسط جک بلندشونده از تریلی جدا شده و مخصوص تخلیه بارهایی همچون: خاک، زباله، شن و … است)
- تریلی 20 فوت – تریلی 40 فوت (معمولا ابعاد کانتینرهای باری بین 20 تا 40 فوت یعنی 6 الی 12 متر است. تریلیهای 20 و 40 فوت مناسبترین گزینه در حمل این کانتینرها بهویژه در بارگیریهای دریایی و زمینی هستند)
- تریلی تیغه دار (این نوع از تریلی به نوبه خود دارای اتاق باری نبوده و حاوی دو قسمت مساوی تیغه میباشد که معمولا کانتینرهای باری مورد نظر روی آن دو تیغع قرار میگیرند)
- تریلر تانکر سه محور (مخصوص حمل سوخت اعم از بنزین – گاز مایع و …)
- تریلر تیغه تانکر سه محور (مخصوص حمل تانکهای مخصوص)
رایجترینها
مسلما در هر کشور با توجه به سطح اقتصادی – رفاهی آن و همچنین نیازهای موجود، نوع خاصی از کالا و خدمات بیشتر تقاضا میگردد. بنابراین بر اساس تبادل کالاها و خدمات، وسایل حمل و نقل متناسب هم مدنظر قرار میگیرد. هریک از این وسایل حمل و نقل نیز دارای خصوصیات و ویژگیهای منحصر به فرد خود هستند. با توجه به آمار موجود در زمینه سفارشات شما و پرسشهای شما از مشاورین کامل بار، به عنوان اولین مجموعه تصمیم داریم تا این سوالات و پاسخهای هریک را همراه جزئیات دقیق، جهت آگاهی رسانی به شما عزیزان در این مقاله نیز مطرح نماییم تا شاید این بخش، گره کوچکی از ابهامات و سوالات شما کم کند.
09120058714
09105494481
09105494482
بار و ماشین باربری
بسیاری از مشاغل و حتی جابجاییهای خانگی و اداری نیازمند ماشین های باربری مخصوصی هستند. بواسطه انتخاب متناسب و درست، معمولا سفارشدهندگان عزیز در دریافت مشاوره از کارشناسان مجموعه، در رابطه با اندازه و گنجایش هر ماشین جویا میشوند که کامل بار قصد دارد در این قسمت تا حد زیادی به پاسخ سوالات شما در رابطه با ماشین های باربری خود بپردازد. تنها توجه به این نکته قابل اهمیت است که بسیاری از ماشینهای نامبرده (در پارت قبل) در بازار داخلی کشور موجودیت ندارند و این مورد در تمامی باربریها یکسان میباشد.
نکته
*برخی از بارها با توجه به قوانین کشور نیازمند مجوز حمل و نقل مختص آن بار هستند که با مراجعه به بخش مقالات (وبلاگ) کامل بار میتوانید با این قشر کالاها و مجوزهای لازم برای آنها آشنا شوید*
♦ اطلاعاتی که هیچ کجا پیدا نمیشه را در کامل بار بخوانید ♦
اندازه و گنجایش ماشین باربری
-
بادسان
بادسان، نوعی کامیونت میباشد که در تناژهای 6 (تن) و 8 (تن) آغاز به کار نمود و نهایتا تولید این ماشین تا تناژهای 12/16/18/26 تن نیز ادامه یافت. بادسان در دو نوع مسقف و روباز ارائه گردیده است. معمولا این ماشین به دلیل ابعاد و کشش موتور آن مورد توجه قرار گرفته است. اما کامل بار با براساس تجربه و در نظر گرفتن برخی محدودیتهای این وسیله باربری، آن را از لیست ماشینهای خود خارج نموده است.
- نیسان
نیسان ها معمولا یکی از کاربردیترین ماشینهای حمل کالا هستند و بیشترین سوال در رابطه با نیسان یخچال دار و ابعاد نیسان مطرح میگردد. این ماشین ظرفیت حمل و جابجایی 2.2 تن را در حالت استاندارد دارد (در حالت غیراستاندارد تا 3 تن بار).
انواع نیسان
از انواع نیسان میتوان به: نیسان اتاق دار و نیسان بدون اتاق اشاره نمود. عرض نیسان 1.660 و ارتفاع نیسان 1.650 و نهایتا ابعاد کابین نیسان وانت یا همان ابعاد اتاق بار نیسان – (ابعاد باربند نیسان) : 1.40*2.20 است. یکی از اشتباهات رایج سایر باربریها، اعلام نرخ کرایه نیسان بر حسب کیلومتر است!
نرخ کرایه ها
نرخ کرایه ها، تنها با معیار “کیلومتر” سنجیده نمیشود و سایر عواملی که در این نرخ خودنمایی میکنند عبارتند از: وضعیت جاده ، کوهستانی و کویری بودن مسیر، آب و هوا و … .
نیسان یخچال دار : این نوع از نیسان در لیست ماشین های کامل بار موجودیت ندارد و علت عدم موجودی نیسان یخچال دار را در مقاله اختصاصی به این موضوع شرح و تقدیم حضورتان نمودیم.
-
کامیون
یکی از رایجترین وسیله باربری کامیون میباشد. همانطور که گفته شد این وسیله حمل و نقل انواع متعددی دارد. از پرطرفدارترینهای کامیون که در جابجاییها نیز بسیار کاربردی هستند : کامیون 911 و کامیون بنز 911، کامیون جفت و کامیون بنز تک میباشند.
ظرفیت کامیون
ظرفیت بار کامیون بنز 911 (یا همان تناژکامیون بنز 911)، 2 تن و کامیون 911، 5 تن است. نام دیگر کامیون جفت همان کامیون 10 چرخ است که ظرفیت این ماشین نیز 15 تن میباشد. ظرفیت بنز تک یا همان کامیون بنز تک، 10 تن میباشد. یکی دیگر از کامیونهایی که امروزه کمتر مشاهده میشود و این مدل از کامیون معمولا در مناطق شمالی ایران فعالیت دارند، کامیون ایفا میباشد. وزن خالص این کامیون 5.3 تن و ظرفیت بار کامیون ایفا بطور خالص حدودا 5 تن است.
-
خاور
کامل بار در زمینه حمل اثاث و بار، بیشتر از انواع خاور 608 بهره میبرد و این خاورهای 608 در تمامی مدلهای خاور 608 هیوندا، خاور 608 بنز، خاور 608 ایسوزو در لیست ماشین های کامل بار، موجودیت دارند. این خاورها در انواع خاور مسقف و خاور روباز هستند. یکی از قدیمیترین مدلهای خاور در ایران خاور 813 میباشد که امروزه تا حد زیادی منسوخ شده است و به همین علت کامل بار از لیست ماشین های باربری خود، خاور 813 را حذف نموده است.
v خاور چند تن بار میبرد؟
v ظرفیت بار خاور 608 چقدر است؟
ظرفیت خاور مسقف با ظرفیت خاور روباز تفاوت دارد. حجم بار خاور مسقف 3 تن و حجم بار خاور روباز 4 تن میباشد و این حد از تناژ، میزان بار مجاز خاورهای نامبردهاست که رعایت آن، سبب امنیت در رسیدن بار شما به مقصد خواهد شد.
-
تریلی
تریلی کفی، تریلی لبه دار، تریلی چادری یا ترانزیت از پرکاربردترین ماشینهایی هستند که در خدمت کامل بار بوده و معمولا برای بارهای سنگین با مسافتهای قابل توجه و یا حمل بارهای حساس مورد استفاده واقع میگردند.
تریلی کفی
یکی از رایجترین تریلیها، تریلی کفی (18 چرخ) میباشد. در میان مردم تریلی کفی با عنوان تریلی 18 چرخ شناسه است که ارتفاع تریلی 18 چرخ (تریلی کفی 18 چرخ) : 1.6 و بطور معمول ظرفیت تریلی 18 چرخ، 22 تن است. طول کفی این تریلی 12.5 و عرض آن حدود 2.60 میباشد. ناگفته نماند که مدلهای جدیدتر آن دارای طول 13.60 نیز هستند.
تریلی لبه دار
ابعاد تریلی لبه دار یا همان تریلی بغل دار تقریبا مشابه ابعاد تریلی کفی میباشد و طول آن 12.5 تا 13.60، عرض 2.40 تا 2.50 و ارتفاع آن از سطح زمین 1.40 تا نهایتا 1.60 میباشد.
تریلی ترانزیت (چادری)
طول کفی تریلی ترانزیت یا همان تریلی چادری حدودا 12 و عرض آن 2.40 و ارتفاع آن 2.60 میباشد.
در مجموع تریلی کفی، تریلی لبه دار و ترانزیت (تریلی چادری) توانایی حمل بار تا حداکثر 23 تن را دارا میباشند.
-
وانت
یکی دیگر از ماشینهای حمل بار وانت است که در دو مدل وانت پراید و وانت پیکان وجود دارد. ظرفیت بار وانت ها متفاوت از یکدیگر میباشند. وزن وانت پراید 900 کیلوگرم و ظرفیت بار وانت پراید 1.510 کیلوگرم (با محاسبه وزن خودرو و سرنشین) میباشد. اما در میان وانت بارها، کامل بار تنها به استفاده از وانت پیکان بسنده نموده است و موجودی وانت پراید در لیست ماشین های کامل بار صفر است.
ابعاد باربند وانت پیکان: معمولا بستگی به نوع و مدل اتاقک بار آن دارد اما عرفا ابعاد وانت پیکان: 1.60*1.20 میباشد.
حداکثر ظرفیت بار وانت ها: حداکثر ظرفیت بار وانت پیکان، 500 کیلوگرم میباشد. خالص ظرفیت بار وانت پراید نیز حدودا مشابه وانت پیکان میباشد.
-
کامیونت ایسوزو
ظرفیت بار کامیونت ایسوزو که جزء مجموعه پرطرفدار ماشینهای باربری قرار میگیرد در بخش توضیحات مریوط به کامیونت کامل بار (در همین مقاله) شرح داده شده است.
اتوبار کامل بار
عوامل زیادی در حمل و جابجایی موثر و مهم هستند. مسلما مسیر و مسافت به علاوه نوع و اندازه بار از مهمترین این عوامل است که تعیین کننده نوع ماشین نیز خواهد بود. سایر مواردی که میتوان آنها را در خصوص جابجایی و اثرگذاری بر حمل بار و تصمیمات موثر دانست: ساعت جابجایی، باربری در تهران، باربری در شهرستان، حمل بار به شهرستان، آب و هوا مسیر رفت و آمد خواهند بود.
کامل بار امید دارد که با انتشار این مقاله، کمک شایستهای در آشنایی بهتر شما همراهان عزیز با انواع ماشینهای باربری نموده باشد.